My home is 
my castle, 
my garden is 
my kingdom.
 
 
 
 
Particuliere tuin
 
Een tuin moet karakter hebben en prettig zijn in het gebruik.
Sfeer en ruimtelijke opbouw zijn belangrijk voor de beleving van de tuin. Openheid of beslotenheid, strakke of juist vloeiende lijnen, gesnoeide hagen of weelderige beplanting, er zijn vele mogelijkheden in de tuinarchitectuur.  Bij het tuinontwerp ga ik uit van uw smaak en wensen, zodat het eindresultaat helemaal bij u past.
 
Hierbij zetten we de volgende stappen:
 
1. Gesprek.
Een vrijblijvend gesprek over wensen, tuinstijlen en inspiratiebronnen.
Dit gesprek voeren we aan de hand van voorbeeldfoto’s van uiteenlopende tuinen. De gebruiksfuncties van de tuin bespreken we met behulp van een checklist.
 
2. Offerte.
In de offerte benoem ik de uitgangspunten en geef ik een prijsopgave voor het maken van een inrichtingsplan. Een inrichtingsplan bestaat naar gelang de situatie uit  een voorlopig tuinontwerp, een definitief tuinontwerp, een beplantingsplan, een matenplan, een materiaalvoorstel en detailtekeningen van bouwkundige constructies.
 
3. Ontwerp en uitwerking.
Als u akkoord gaat met de offerte, volgt eerst het voorlopig ontwerp. Na uw reactie hierop, werk ik dit verder uit.
 
4. Tuinaanleg.
Ik vraag een of twee offertes voor u aan bij hoveniers en begeleid de aanleg van de tuin. Regelt u de tuinaanleg liever zelf, dan bent u daar vrij in.
 
Duur?
Een goed tuinontwerp betaalt zichzelf terug. Zonder doordacht plan zult u steeds dingen blijven veranderen in uw tuin en kosten blijven maken. Met een goed ontwerp valt alles in een keer op zijn plek en heeft u jarenlang plezier van uw tuin.
 
Een tuin staat niet op zichzelf.
Een tuin bevindt zich altijd in een bepaalde context. In een nieuwbouwwijk, in het bos, in een oude binnenstad. Die context is medebepalend voor het ontwerp. Daarom kijken we naar de karakteristieken van de woning, het perceel èn de omgeving. Mogelijk zijn er elementen in de omgeving die we juist willen benadrukken (een mooi uitzicht) of camoufleren (bijv. een fabriekshal).
Heleen Geerse voor Tuinarchitectuur in Amersfoort, ‘t Gooi en landelijk.
Tevens cursussen tuinontwerpen en beplanting.
Bent u een echte doe-het-zelver en wilt u het liefst uw tuin zelf ontwerpen? Dan kunt u de cursus tuinontwerpen volgen. In de cursus ‘Ontwerp je Eigen Tuin’ maakt u in zes lessen een tuinontwerp.